sahabat-sahabat blogger yg dikasihi

Sunday, February 5, 2012

Sekadar luahan hati...

Aku manusia suka berkawan..berkongsi rasa dan masalah dengan org yang boleh dipercayai...aku suka bercerita dan mencari jalan penyelasaian bersama jika timbul masalah....aku bukan manusia yang suka  meraih simpati sesiapa...

Entahlah...hanya Allah sahaja yang tahu apa yang dihati...apa yang aku lalui...senyuman yang terukir tak bermakna hatiku gembira...tetapi aku perlu tabah dan lalui hidup ini dengan kegembiraan dan rasa syukur....

orang-orang yang mengata tak lalui dan tak rasai apa yang aku rasai..sehinggalah nanti dia akan rasai sendiri semua itu.....mungkin sekarang apa yang aku katakan itu adalah tidak benar dan disalah tafsir.....hidup tak selalu indah..panas tak akan sampai kepetang......kebenaran pasti akan terbongkar jua....SABAR ITU INDAH...pedulilah apa yang mereka kata...

ramai yang membenci ..ramai yang tak suka...tapi aku masih punya ramai sahabat-sahabat yang menyokong....terima kasih kalian...love you all so much....sesungguhnya aku terlalu rindukan kalian semua..dialam maya di group kita.....ingat daku dalam doa kalian..muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...:)

8 comments:

  1. ieda....rindunyer kt awak..... ieda.saya juga prnh lalui apa yg awak lalui..... betapa hancurnyer dan peritnyer bila bisness yg dh 11 tahun saya usahakan hancur musnah angkara dengki khianat kawan sendiri......juga kerenah mak mertua yg amat2 mencabar kesabaran saya.....

    ReplyDelete
  2. disaat bisness saya jatuh...suami menyalahkan saya 100%...mak mertua pun mcm tu juga...tapi, bapa mertua saya sgt2 baik orgnyer... bapa mertua saya bnyk menyokong saya,...
    ieda....sunyi tau....bila awak x de dlm group kita....saya pun x de mood nk post citer2 menarik kt situ.... hari tu, saya call awak, knp x dpt2 ye?.... apa2pun..awak tidak keseorangan....saya ada disini, jika awak memerlukan saya.... sayang dan rinduuuuuuuuuuuuuu sgt2 kt awak......

    ReplyDelete
  3. salam Has ...miss u so much....oooo sorry Has aritu Hp tgl kat umh..ya saya tak keseorangan..saya amat bertuah punya sahabat2 spt kalian...muahhhhhhhhhh ok nnti kita calling ya..

    ReplyDelete
  4. miss u too lalingggggggggggggggg.......

    ReplyDelete
  5. Setiap insan ada bahagiannya.... tak semua orang boleh faham apa yg kita lalui... saat kita terlalu menjaga hati insan lain.... hati kita pedih dek luka dan calar... hanya "Sabar" sebagai penguat diri...

    ReplyDelete
  6. BETUL tu najwa.....saya pun lalui keadaan yg sama mcm awak..saya dh 17 tahun berkorban...saya bersabar..semata2 utk menjaga hati org yg saya sayang....tapi, adakah dia juga hargai apa yg tlh saya korbankan?.... hati ni mmg sgt2 pedih, luka, tercalar...lantaran diri ini bukanlah menantu pilihan...... ntah bila agaknya akan ada sinar kebahgiaan buat saya..saya PASRAH....

    ReplyDelete
  7. Dila mmg sokong ayat 'Sabar Itu Indah'. Dgn kesabaran tu juge buat kite bertahan & sekuat sekarang. InsyaAllah satu hari nanti dgn berkat kesabaran kite tu,terbalas sesuatu yg paling indah dlm hidup.AMin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betol kawan2...apa yg harus kita ucapkan lg kalo tidak dengan kesabaran...syg you all muahhhhhhhhhhhhh

      Delete