sahabat-sahabat blogger yg dikasihi

Thursday, December 27, 2012

Garam Buluh Hai O

GARAM BULUH
  • 100% garam buluh organik diformulasi berasaskan remedi tradisional Korea yang diwarisi sejak 1300 tahun dengan sejarah dan penggunaan yang terbukti. 
  • Kaya dgn Magnesium membantu mengawal penyakit tekanan darah tinggi, membantu penyerapan kalsium, mengekalkan keseimbangan bendalir badan, mengawal pengecutan otot dan menguatkan daya ingatan.
  • Menyeimbangkan pH badan supaya cenderung kepada beralkali lemah (pH darah badan yang sihat adalah antara 7.35-7.45).
  • Mengandungi mineral kalium, kalsium, besi, zink dan magnesium yang lebih tinggidaripada garam biasa.
  • Kebolehan untuk menyingkir radikal bebas dan membuang toksin badan, lalu memperbaiki tubuh badan yang lemah dan melambatkan proses penuaan.
  • Menyembuhkan sel badan yang rosak dan mencegah pertumbuhan sel-sel yang tidak sihat.
  • 3 kali ganda lebih efektif daripada garam biasa untuk membasmi kuman dan mencegah kerosakan gigi





Garam buluh premier cooking salt powder
Cara penggunaan :
Hai-O Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder sesuai digunakan sebagai bahan perasa dalam masakan untuk menambah rasa sedap sayuran, lauk pauk dan sebagainya.


garam buluh premier drink
Cara penggunaan :
Tuangkan sebungkus Hai-O Garam Buluh Premier Drink ke dalam gelas (200 ml). Tambah dengan air atau jus, kacau dan hidangkan. Pagi & malam (sebelum makan/ kosong perut). 


Garam Buluh Kapsul
Cara penggunaan :
2 kali sehari, 2-3 kapsul setiap kali.




Garam Buluh Mineral Coffee

Cara penggunaan :

Kopi Mineral Hai O tidak ditambahkan gula tidak mengandungi kolestrol dan bahan pengawet. Sangat bagus diminum bagi meraka yang mengidap darah tinggi dan kencing manis





Marine Essence Beauty Bar
Cara penggunaan :

Basahkan sehingga berbuih. Kemudian sapukan kepada kulit. Bilaskan dengan air sehingga bersih.
  
-LOVE- ieda Rani -0136191955






























Monday, December 17, 2012

LUMINEZ+ Brightening Series

Apakah yang dimaksudkan dengan kulit yang sihat dan cantik?
Kulit yang cantik dan menjadi idaman ialah kulit yang :
1) Licin, tegang, anjal dan kemerah-merahan
2) Bebas daripada jerawat atau kulit merekah
3) Bersih dan berseri

Tetapi pada zaman sekarang, kebanyakan orang menghadapi masalah kulit yang teruk disebabkan faktor-faktor luaran seperti tekanan, cahaya matahari, kurang tidur, cara pemaka

nan dan lain-lain.

Untuk memelihara kulit yang sihat, anda hanya perlu mengaplikasi 3 langkah mudah setiap pagi dan malam selama 10 minit sahaja iaitu:
1) Membersih - Pembersih Muka
2) Toner - Penyegar
3) Melembapkan kulit -- Gel Mata, Krim Siang dan Malam, Krim Pelindung Matahari

Selamat menikmati kulit muka yang lebih BERSIH & BERSERI!!







RM 522.00 

Ieda Rani -0136191955




Monday, December 3, 2012

Sahut Cabaran GO GREEN!!



Jom Let's Go Green!!. bersama EZIGROW!!! hijau kan bumi kita!..sama2 kita sahut cabaran kempen hijau dan tambahkan dimensi baru pada kediaman dengan tumbuhan dan tanaman yang menghijau kita akan dapat :-

1) Membersih udara
2)Meningkatkan Tahap Oksigen
3)Mengawal kadar kelembapan dalam rumah
4)Mengurangkan Kebisingan
5)Mempertingkatkan Tenaga (Energy)
6)Mempertingkatkan Kualiti hidup


Apa itu EZIGROW??

Hai-O Ezigrow merupakan baja foliar yang dirumus khas untuk tanaman beriklim tropika supaya ia boleh meningkatkan hasil serta kualiti tanaman. Hai-O Ezigrow mengandungi unsur-unsur nutrien tumbuhan yang lengkap dan seimbang termasuklah mineral, asid humik, asid amino dan lain-lain lagi. Kandungan unsur-unsur nutrien dan pengawal tumbesaran ini adalah penting untuk meningkatkan pertumbuhan tanaman, mengawal pembentukan buah dan meningkatkan hasil tanaman. Hai-O Ezigrow adalah sesuai untuk digunakan pada peringkat pembungaan dan pembuahan untuk tanaman seperti padi, tanaman berjangka panjang, bunga-bungaan, buah-buahan dan sayur-sayuran.

Kelebihan Produk

  • Mengandungi unsur-unsur nutrien yang lengkap dan seimbang untuk meningkatkan tumbesaran dan kecergasan tumbuh-tumbuhan.
  • Mengandungi pengawal tumbesaran untuk menggiatkan tumbesaran serta meningkatkan proses fotosintesis dan kandungan gula dalam masa 1 jam selepas semburan.
  • Mengandungi asid humik yang dapat meningkatkan kadar penyerapan nutrien oleh tumbuh-tumbuhan, dengan itu menguatkan sistem imunisasi tumbuh-tumbuhan supaya lebih sihat.
  • Menambah hasil pengeluaran tanaman sehingga 70%.
  • Meningkatkan kualiti buah dan hasil pengeluaran tanaman.
  • Mengurangkan masalah pertunasan, pengunapan dan mengawal keguguran buah melalui pengawalan pengeluaran asid absisik.
  • Mesra alam dan mudah diuraikan.
  • Sesuai digunakan untuk tujuan semburan atau siraman.
  • Boleh dicampurkan dengan racun serangga atau racun kulat.

Harga : RM 145 ( 4 LITRES ) 

CALL/TEXT (013-6191955)
email:hidamatrani@gmail.com





Tuesday, October 30, 2012

Nak Kaya dan Berjaya Perlu ada Mentor...

Salam

Selalu jer dengar pakar motivasi hebat Dr.Azizan Osman selalu war2 kan..nak jadi org yg hebat, kaya berjaya dunia akhirat kita perlu ada mentor di belakang kita untuk sokong kita letak 'push factor' yang berapi-rapi kat kita..selain suami kita yg memang tak di nafikan org penting disebalik takbir kejayaan kita, tetapi mesti ada insan lain sebagai mentor tulang belakang kitakan.....Mungkin ramai nak tahu siapa mentor ieda nie....jeng...jeng ini dia insan yang bertanggung jawab canai ieda sehingga boleh berada kat tahap DSM sekarangni.. ..hanya tinggal 2 step lagi ke pangkat CDM,daripada tak ada apa2 pasal ilmu bisnes dah ada rangkaian bisness sendiri seluruh Malaysia...inilah tempias aura SALHA ZAIN..Alhamdullilah ..Pada diri Salha hanya ada perkataan 'BOLEH'....tak mustahil untuk kita capai sesuatu impian kalo kita betol2 nak... Salha selalu terapkan kat diri ieda  kalo nak berjaya dan nk capai sesuatu matlamat kena tanamkan perkataan 'BOLEH' dalam diri....pasti kita BOLEH BERJAYA ..tedang jauh2 sifat tak yakin diri tu...krn sesuatu yg kita lakukan kena keluar dr dlm diri sendiri dan percaya pada potensi diri kita...kenapa perlu tanya org lain kalo kita sdri yang nak berniaga yang nak berjaya..org lain belum tentu boleh tahu apa yang ada kat dalam hati kita..yang kat dalam otak kita untuk masa depan ank2 kita..utk bela nasib mak ayah kita..untuk kebebasan masa kita..kebebasan kewangan kita..kalo org yg kita rujuk tu tiap2 hari tolong bg duit kat kita nk shopping, bayar hutang piutang kita..buat saving kat kita..boleh lah kot kita mintak cadangan dia utk semua keputusan yg kita buat...kalo takder boooooo layan ok!!! buat keputusan sdri tanya hati kecil kita tu...

Lagi rujukan dr Doktor Azizan Osman Jutawan  pakar starategi pakar marketing yg tak asing lg kat Malaysiani selalu jer sebut kat seminar2 ajuran beliau nk berjaya dalam bisness yg kita bakal ceburi kena berguru dgn mentor yang sama bidang...kalo kita nk jual keropok lekor sekalipun kena cari guru yg berjaya dalam bisness keropok kekor juga...nak berjaya dalam bisness PREMIUM BEAUTIFUL mestilah kita kena cari mentor yaang berjaya dalam BISNESS PREMIUM BEAUTIFUL juga..bukan dgr cakap org yg TAK PERNAH TAHU TENTANG BISNESS PREMIUM BEAUTIFUL NIE...

dan saya membuat pilihan yang tepat dan sangat bersyukur kerana diketemukan dgn MENTOR yang cukup2 hebat yang selamani saya cari....
anda boleh google sdri check siapa Salha Zain..berbisness tak sampai dlm masa 2 tahun tgk berapa banyak pencapaian yg beliau lakukan..tak mustahil saya juga bakal mewarisi apa yg Salha dapat..kerana saya dicanai,dibentuk oleh TANGAN BELIAU SDRI..




Mula2 nak join bisness ieda sgt teruja  tgk blog salha  ada gambar beliau dijemput masuk rancangan  Hujah bersama millionnairesisters untuk bg talk mcm mana beliau dalam masa yang singkat tak sampai 2 tahun berbisness boleh cecah pendapatan ratus ribu sebulan hanya dengan berniaga PREMIUM BEAUTIFUL secara online sahaja..ni lah yg mencuit hati ieda tuk mengkaji kehebatan plan marketing bisness PREMIUM BEAUTIFUL ni..memang sebelum ni ieda dah banyak cuba bis jual baju kanak2,tupperware,zhulian,uptrend banyak lg lah kalo nak dikirakan..bukan nk cakap bis ni semua tak bagus..ada kelebihan masing2..tapi ieda nk tekankan kat sini bis Premium Beautiful cukup2 berbeza..sistem sgt2 adil..ko buat lebih ko dapat lebih...bukan ko buat lebih org atas yg dapat....mcm sistem MLM yg selalu kita dgr tu...bg ieda bisness PREMIUM BEAUTIFUL BUKAN MLM tapi bisness francais yg sangat adil dan untung yg sgt lumayan setanding usaha kita...

dan buat pengetahuan semua suami ieda sdri pernah join HAI O Bio aura pada 2009..tetapi disebabkan MENTOR dan Group yg salah dan tidak bertanggungjawab akhirnya kami terpaksa menanggung hutang...tetapi kami tidak salahkan produk dan syarikat yg tak bagus tetapi pemilihan MENTOR yang tepat dan GROUP yg tepat itu penting, sebenarnya mentortulahTAPAK LITAR kita yg tentukan kita BERJAYA atau TIDAK BERJAYA dalam sesuatu bisnes yg kita lakukan...

kerana PERCAYA dgn kehebatan SYARIKAT dan PRODUK, ieda nekad kembali mencuba..Alhamdullilah ditemukan jodoh dgn seorang SIFU yg tiada tolak bandingan buat ieda..cukup2 menjadi sumber inspirasi buat ieda..semangatnya  semakin hari semakin bersatu dgn jiwa ieda...itulah dia SIFU KESAYANGAN ieda CDM SALHA ZAIN...

awal berbisnes selalu memberi kata2 semangat walau dalam telefon atau mesej..sedangkan beliau tahu ieda masa tu hanya join bisness bermodal kan hanya RM50 sahaja daftar ahli..tapi beliau tetap hulurkan tangan membantu dgn memberi "tekanan positif" "AWK BOLEH MESTI BOLEH" ini jer kata2 dia yg memang ieda pegang...dan hasilnya ini yg ieda dapat 



RM100,000.00 jualan berkumpulan dalam masa sebulan..Alhamdullillah..

dan yg terbaru bukti kejayaan hasil didikan SALHA ZAIN utk diri ini, ieda bakal jejak kan kaki ke Paris London bersama beliau insyaAllah Mac 2013, yg sebelum ini tiada dalam kamus hidupku nak jejak kaki ke Eropah..kerana ieda sedar siapa diri ieda sebelumni, nak balik kg naik flightpun rasa mustahil nikan pulak nk melancong Eropah...ohh no!...tetapi tidak mustahil bg SALHA...ingat lg pesan beliau kat kelas pada awal pakej pelancongan percuma paris london dibuka...ni kata2 keramat beliau yg ieda masuk kan dalam hati dan kepala otak ieda..'Ieda kalo awk nk pergi paris start harini awk bayangkan awk dah ada sana..kita bergambar ramai-ramai, naik flight sama2.....kita ambik gambar tapak kaki kita tu pertama kali jejak eropah..sejarah tau!..salha dulupun mcm tu jugak..bayangjer salha dah sampai switzerland padahal tak tahu apa2 lg..otak dulu yg dah sampai sana..Alhamdullilah apa yg beliau cakaptu ieda buat dan inilah hasilnyer..angan2..yg akan menjadi REALITI MAC 2013 nanti..






ohhh sungguh tak sabar..SYUKUR YA ALLAH atas peluang ini kepada hambamu yang HINA ini..bertemu dgn sebaik2 insan spt SALHA ZAIN..benarlah cakap mak.."kalo kita ikhlaskan hati buat baik ngn org..insyaAllah Allah hantar org2 yg sama berdamping ngn kita...dan kalo kawan2 yg sebelumni tak boleh terima perubahan kita utk berbissnes tak tak apalah krn kita sekarang berdamping dgn org2 yg hebat dan kita bakal jadi hebat jugak spt beliau...

tanpa SALHA ZAIN siapa lah IEDA RANI......semoga Allah merahmati kehidupan Salha Zain sekeluarga dan memberi kesihatan yg baik buat sifu saya ini semoga dapat bersama2 ieda sampai ke akhir hayat mperjuangakn JIHAD EKONOMI insyaAllah ameen.....LOVE U SO MUCH SALHA ZAIN!!











-LOVE-
IEDA RANI

Tuesday, October 23, 2012

Nak Berjaya perlu ubah diri dan sikap..

Memang betol pertama sekali kalo nak berjaya dan nak jadi macm org yg kita idolakan tu kita kena ubah semua sikap negatif kita yang dulu...semua kena buang yg negatif tu...bukan sikit2 ya....semua...!!!


Alhamdullilah start ieda join bisnes Premium Beautiful bawah bimbingan mantap bakal DDM Salleha dan Suami Helmi..serta di back up kuat oleh pemimpin kamikaze kami CDM Salha Zain dan CDM Abg Alfaath sikap ieda yg negatif dulu 360 darjah sudah berubah, kadang2 mcm tak percaya diri ieda yg 7 bulan yg lalu bukan lg ieda yg hari ini...Subhanallah..indahnyer bisnes ini..dr seorang yg lemah semangat,mudah marah,mudah rasa down,mudah putus asa,takut,malu,rendahdiri, tak pandai cakap, tak ada kawan, tak ada modal nak bisnes, anak2 masih kecil, tak pandai bawak kereta, semua mengharapkan suami...sudah boleh berdikari sekarang berkat tunjuk ajar para pemimpin yg sgt hebat, dan hanya berbekalkan SATU KEYAKINAN dalam diri AKU NAK BERUBAH, AKU NAK BELA HIDUP MAK AYAH, AKU NAK KEBEBASAN MASA DGN ANK2 dan KEBEBASAN KEWANGAN..akhirnya lahir ieda harini ..Alhamdullilah Syukur Padamu Allah dipertemukan jodoh dgn insan2 hebat ini..hanya Allahjer yg mampu balas setiap pengorbanan para pemimpin yg amat ieda kasihi...juga buat suami tersayang yg banyak memberi kata2 semangat dan sokongan..walaupun apada awl berbisnes mcm tak percaya isteri dia mampu buat..hehe...


Dulu sebelum memakai Premium Beautiful








Anda boleh tgk perbezaan yg ketara...saya nampak  sgt tak bermaya dan tak sihat..maklumlah masa ni saya ada masalah sakit belakang yg kronik...nak jaga penampilan diri pun dah malas bila berat badan naik mendadak dan kesihatan asyik terganggu..kerja yg semakin sibuk dan ank2 yg kecil....penampilan diri malas nk jaga..alasan kan..kasihan suami masa tu..hehehehe tapi itulah hakikat bila kita dah ada anak 2,3 org..dgn kerja lg..memang takder masa...bukan takder masa...malas dan rasa dah tak ada keyakinan utk berubah..ITULAH SAYA DULU...

Setelah kosisten  8jam memakai Premium Beautiful bermula April 2012..











Alhamdullilah akhirnya saya jumpa juga penawar sakit belakang saya kronik tu....bukan setakat sakit belakangjer hilang..selulit..keputihan...jeragat kat muka beransur hilang..mungkin disebabkan hormon yg tak stabil kot masa tu muka saya dipenuhi jeragat...yg paling best berat badan yg dulu mencecah 80kilo sekarang maintain 52-55kilojer walaupun saya mkn banyak..terima kasih PREMIUM BEAUTIFUL kembalikan kesihatan saya..hidup bersama keluargapun semakin berkauliti...betolah kan siapa yg pakai secara kosisten jer tahu hebat nyer tindak balas PREMIUM BEAUTIFUL terhadap kesihatan wanita....




Siapa yg nak tahu secara detail berkaitan PREMIUM BEAUTIFUL boleh email ieda hidamatrani@gmail.com / text ieda -0136191955..love u allsss...



Wednesday, October 3, 2012

Nadi perjuanganku...





Siapa pun kita ingatlah Allah selalu...dalam berjuang mengejar impian letak lah Allah no 1dihati kita..percaya kepada kebesaran Allah apapun perkara akan kita tempuhi akan jadi mudah....yakin dan percaya kita ada KUASA YG MAHA HEBAT sentiasa bersama kita dalam susah mahupun senang..pasti perjuangan kita tak akan sia2...walaupun kadang2 apa yg kita lakukan terlalu mustahil utk dicapai..nescaya dengan pertolongan Allah kita akan dapat lakukan...yang penting jaga hubungan kita dgn Allah...jaga solat..(muhasabah utk diri sendiri juga...)



Mak dan ayah adalah insan paling istimewa dalam hidup ieda ..tiada galang ganti didunia ini...sepanjang perjuangan, ieda letak mak dan ayah jauh disudut hati   demi berjuang mencari perubahan hidup yg lebih baik buat mereka...

ieda tahu ayah hanya seorang tukang rumah yg miskin...berkerja dr muda sampai tua tiada erti jemu membesarkan ank2..hingga sekarang masih berkerja demi sesuap nasik..insyaAllah ieda pastikan sikit masa lg ayah akan berehat...segala impian ayah dr muda yg tak tertunai ieda akan cuba sedaya  upaya tunaikan...Alhamdullilah Allah ketemukan kita satu rezeki yg cukup hebat melalui anak mu ini...doa ayah sudah Allah makbulkan..cuma apa yg ieda nak ..ayah dan mak sentiasa doakan dan restui perjuangan ankmu ini demi hidup keluarga kita yg lebih baik..

Ya Allah panjangkan usia ke dua org tuaku MAT RANI DERAMAN dan JAMILAH ISMAIL..agar hambamu ini dapat berbakti  buat mereka sepuas hati....sebelum diriku kembali kepada mu ya Allah...kerana ku sedar susahnya mak dan ayah membesarkan ku dan adik2 sehingga kepentingan dan impian sendiri tak tertunai...amin ya Allah.........


Thursday, September 20, 2012

Pembersih Makanan Biozone Food Purifier



Salam semua... harini ieda nak pekenalkan produk kesihatan baru Hai O Markerting ni yang cukup unik utk kita guna seisi rumah bagi menjamin kesihatan keluarga kita..memang wajib ada bagi setiap rumah ok.....layan video ni dulu ya..anda pasti tak lalu nak makan ayam ..hehehe








BIOZONE Food Purifier menggunakan proses pengkhususannya iaitu menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) menjadi ozon (O3). Ozon akan kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemar. 

Tiub silikon yang bergred medikal akan menyalurkan ozon ke dalam air di mana makanan direndamkan. Ketika gelembung-gelembung muncul, ia menandakan bermulanya proses purifikasi makanan dalam tempoh masa yang ditetapkan.

Berapa lamakah masa yang diperlukan untuk purifikasi sayur-sayuran dan daging?
Sila rujuk buku panduan operasi yang terdapat di dalam kotak. Secara umumnya, semua jenis makanan (contohnya buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan laut) memerlukan masa selama 15 minit. Hanya daging (misalnya ayam, kambing dan lembu) memerlukan masa selama 30 minit. Masa operasi yang maksimum bagi BIOZONE Food Purifier ialah 45 minit di mana ia boleh digunakan untuk tujuan mandian atau kegunaan peti sejuk.
 
Tambahan pula, terdapat fungsi sanitasi ON / OFF selama 3 minit untuk satu liter air. Fungsi sanitasi ini dapat menyingkirkan bakteria pada permukaan makanan dengan cepat tanpa menggunakan air. Sekiranya anda mempunyai air yang berlebihan, anda boleh menggandakan masa berkadaran dengan kuantiti air anda. Isipadu air yang maksimum ialah 10 liter, sementara masa purifikasi adalah selama 30 minit.

Apakah yang akan berlaku sekiranya batu seramik atau tiub silikon pecah?
Sila beli dan gantikan dengan satu set baru yang terdiri daripada batu seramik dan tiub silikon.

Mengapakah saya perlu menjalankan penyelenggaraan selepas 2 tahun pembelian?
Juruteknik akan membuka BIOZONE Food Purifier untuk memeriksa dan membersihkan bahagian-bahagian dalaman termasuklah penentukuran dengan tujuan memastikan BIOZONE Food Purifier dapat beroperasi secara optimum dan bertahan lebih lama.

Adakah saya memerlukan masa purifikasi yang lebih lama sekiranya saya mempunyai banyak makanan?
BIOZONE Food Purifier direka khas untuk penggunaan di rumah sahaja. Andaikan anda mempunyai 3-4 hidangan ayam, masih memadai untuk anda menggunakan masa selama 30 minit untuk purifikasikan daging, asalkan anda mengikuti peraturan isipadu air maksimum, iaitu 10 liter.

Adakah ia menggunakan kuasa elektrik yang banyak?
Tidak. Ia hanya menggunakan kuasa elektrik yang minimum iaitu 35W sahaja, bagaikan anda menyalakan sebiji mentol di rumah.

Bagaimanakah caranya untuk mencuci batu seramik?
Cabutkan tiub silikon dari mesin. Gunakan berus gigi dan gosok permukaan batu seramik dengan lembut di bawah air yang mengalir. Selepas itu, biarkan ia kering. Anda juga boleh mengeringkannya sekali-sekala di bawah sinaran matahari. Sekiranya ada bau busuk, anda boleh purifikasikan batu seramik dengan air bersih selama beberapa minit, kemudian biarkannya kering.

Adakah nutrien makanan akan hilang dalam proses purifikasi?
Berdasakan kajian makmal terhadap daging yang dipurifikasikan, ia menunjukkan bahawa kebanyakan nutrien masih dikekalkan. Hal ini boleh dilakukan sekiranya anda menggunakan alat purifikasi yang berada dalam keadaan baik. Namun, jika anda menggunakan teknologi yang konvensional, ia mungkin akan mengurangkan sebahagian besar nutrien dalam makanan.

Adakah saya perlu mencuci makanan sekali lagi selepas proses purifikasi?
Anda tidak perlu mencuci makanan selepas proses purifikasi. Namun, sekiranya anda rasa perlu untuk mencuci makanan tersebut selepas proses purifikasi, anda boleh menggunakan air yang ditapis untuk mengelakkan bahan-bahan pencemar yang terkandung di dalam air paip. 

Berapa lamakah BIOZONE Food Purifier boleh bertahan?
Selepas dua tahun yang pertama, ia boleh bertahan asalkan anda menjalankan penyelenggaraan ke atas mesin tersebut setiap tahun sekali.

Mengapakah saya tidak boleh menggunakan bekas plastik? Apakah jenis mangkuk-mangkuk lain yang boleh digunakan?
Bukan semua plastik adalah bahan perintang ozon. Secara umumnya, kami tidak menggalakkan anda menggunakan mangkuk plastik. Adalah cara terbaik sekiranya anda menggunakan mangkuk keluli tahan karat atau mangkuk kaca.

Bolehkah saya menggunakan BIOZONE Food Purifier untuk membersihkan botol susu bayi?
Umumnya, kami tidak menggalakkan proses purifikasi secara terus ke atas plastik. Anda boleh purifikasikan air dengan menggunakan bekas kaca atau keluli tahan karat, kemudian menggunakan air yang telah dipurifikasi tersebut untuk membersihkan botol susu bayi.

Mengapakah gelembung terbentuk pada daging, namun ia tidak kelihatan pada sayur-sayuran?
Biasanya, gelembung terbentuk disebabkan oleh racun serangga yang larut dalam air, maka ia menyebabkan gelembung tersebut tidak kelihatan pada sayur-sayuran. Gelembung adalah satu rangkaian asid lemak yang lebih lazim dijumpai pada daging. Kebanyakan asid lemak mempunyai sebatian polimer yang sukar diserap oleh badan manusia. Jika badan anda mampu menyerapnya, ia sebenarnya telah masuk ke dalam peredaran darah di mana pengambilannya untuk jangka masa yang panjang mungkin memudaratkan kesihatan badan. 

Bolehkah saya menyingkirkan antibiotik daripada daging semasa proses purifikasi?
Gelembung yang terhasil tidak menunjukkan sebarang kesan antibiotik, namun dalam proses purifikasi selama 30 minit ini, laporan daripada kajian makmal menunjukkan bahawa tiada sebarang antibiotik dijumpai selepas proses purifikasi.

Adakah gelembung akan hilang sepenuhnya sekiranya saya menjalankan purifikasi untuk jangka masa yang lebih panjang?
Kemungkinan untuk gelembung hilang sepenuhnya adalah sukar sekali kerana lemak hanya akan disingkirkan melalui proses purifikasi apabila jangka masanya lebih panjang. Kesannya, lebih banyak nutrien akan hilang. Maka, kita tidak menggalakkan purifikasi daging untuk jangka masa yang lebih panjang.

Sesetengah sayur-sayuran dan buah-buahan terapung semasa proses purifikasi. Apakah yang perlu saya lakukan?
Anda cuma perlu menutup mangkuk dan tinggalkan satu ruang kecil untuk membenarkan tiub silikon untuk melaluinya, dan pastikan penutup tersebut bukan diperbuat daripada bahan plastik.

Bolehkah saya yakin bahawa BIOZONE Food Purifier dapat melakukan proses purifikasi 100%?
Kami tidak boleh menyatakan bahawa BIOZONE Food Purifier dapat purifikasikan bahan kimia 100%. Objektif kami adalah untuk mengurangkan bahan kimia sebanyak mungkin sebelum kita mengambil sesuatu makanan. Kebanyakan bahan kimia dapat disingkirkan oleh BIOZONE Food Purifier melalui proses purifikasi di mana kita mempunyai kajian-kajian makmal yang boleh dikongsi bersama. Teknologi ozon yang umumnya digunakan untuk purifikasikan air, makanan dan rawatan kolam renang telah dibuktikan secara saintifik di kebanyakan negara maju.


KELEBIHAN PRODUK
  • Selamat.
  • Keberkesanan dalam menyingkirkan bahan-bahan pencemar daripada makanan dan memelihara nutrien dalam makanan.
  • Keberkesanan dalam mengekalkan kesegaran makanan dan menyingkirkan bau busuk.
  • Pelbagai fungsi purifikasi ke atas makanan: Daging / Buah-buahan / Sayur-sayuran / Makanan Laut / Herba.
  • Penjanaan ozon yang konsisten dan mesra alam.

CARA PENGGUNAAN

  1. Sediakan semangkuk air.
  2. Bersihkan makanan dan potong kepada kepingan.
  3. Letakkan makanan yang perlu dipurifikasi ke dalam mangkuk.
  4. Pastikan paras air menutupi makanan. (Isipadu air yang maksimum untuk purifikasi ialah 10 liter).
  5. Masukkan tiub silikon bergred medikal ke dalam mangkuk dengan merendamkan batu seramik di dalam air.
  6. Tekan butang pengawal masa untuk memilih masa purifikasi anda.


Kepada 13 org Customer yg booking awal utk pembelian cash atau 

ansuran mudah ieda bg free gift ok..


booked sekarang 0136191955 / hida_aisya@yahoo.com

Thursday, September 13, 2012

BERUBAHNYER HIDUP KERANA PREMIUM BEAUTIFUL PART 1

Salam syg buat kalian yg sudi terjah blog ieda yg tak seberapa ni...

Sekadar berkongsi apa yg berlaku terhadap diri sendiri setelah 6 bulan berbisness PREMIUM BEAUTIFUL..ieda dulu hanya isteri dan ibu biasa2jer yang tahu pergi kerja, balik kerja ambik ank..balik dr kerja masak sikit2..kemas2 rumah ala kadar..hari minggu golek2 ngn anak depan tv..nak keluar tgk bajet ada ker tak..maklumlah semua perlu dikira..keluar jalan2 ank nak mainan, belanja minyak tol semua dah berapa..duit cukup2 bulanjer..kalo keluar mesti habis punya seratus dua ratus..ank bukan sorang..tiga org yg dah pandai mintak itu dan ini...tak sampai hati kalo keluar shopping complex ank nak mainan ibu tak mampu nk beli...sedangkan setiap hari ibu tinggalkan ank2 ibu utk mencari rezeki..berkerja bulan berganti bulan...tetapi bila ank2 nak sesuatu ibu tak boleh nk bg...baik tak payah keluar.....baik ibu simpan tuk beli pampers dan susu ank2jer .kasihan ank2.....hari2 berganti hari mcmtujer....hari minggu berkurungjer kat rumah..bukan aku tak sedar semua tu..tapi buat2 tak sedar..family sendiri pun tak cukup inikan pula nak hulur kat mak ayah sendirikan...setiap hari ku berdoa kpd yg MAHA KUASA ketemukan ku dgn bisness yg mampu bg kesenangan bukan utk diri ku sendiri tetapi utk org lain juga..itu yg aku impikan dan harapkan..selalu lah berangan nak jadi pakar motivasi jutawan gitu..tapi diri sdri tak motivasipun..mcm mana..dan aku sendiri mana nk reti bercakap..huhuhu....TAPI ITULAH HAKIKAT..kalo kita sentiasa mengharap pertolongan Allah dan memohon dr NYA..Allah akan perkenankan doa kita mengikut apa yg kita minta..kadang tak datang dr segi wang ringgit tapi DTG DR BENTUK PELUANG...


INILAH TERJADI KEPADA DIRI IEDA SDRI...

Selepas solat terdetik hati bila tgk korset PREMIUM BEAUTIFUL kat tilam...hati mula berfikir aku dah pakai PREMIUM BEAUTIFUL kenapa aku tak cuba berniaga..sedangkan ramai yg dah mula bertanya perubahan diri....ieda mula yakin PREMIUM BEAUTIFUL mampu ubah hidup ieda insyaAllah ..sampai bila harus aku begini..MAK AYAH DIKAMPUNG harus aku fikir..DIAORG DAH MAKIN TUA...waraskah aku sebagai ank biarkan mereka berkerja walau dimamah usia utk sesuap nasi...aku bukan keturunan HARTAWAN..ank2 makin membesar aku perlu berubah!!!..saat itulah di bulan March 2012 mula add fren MY GREAT MENTOR bakal DDM Salleha Roslan kat facebook..sebab ieda teruja tgk dia kat fb dgn kecantikanyer walau dah beranak dua ..sentiasa jalan2 hari minggu..bestnyerr rasa nak jadi mcm diajerr..kuar ngn ank2 tak berkira waktu...

BERMULALAH EPISOD PERUBAHAN DLM HIDUP IEDA APABILA BERJUMPA DGN MENTOR KESAYANGAN IEDA DI AMPANG PARK MAC 2012...DAN DDM SALLEHA MULA BERKONGSI MCMANA BISNESS PREMIUM BEUTIFUL BOLEH UBAH HIDUP KITA DARI BIASA2 KEPADA LUAR BIASA..SYUKUR PADA MU YG ALLAH DIPERTEMUKAN JODOH DGN DDM SALLEHA DAN BISNESS YG CUKUP HEBAT INI...AKU AKAN PEGANG BETOL2 DAN BUAT BETOL2 SAMPAI ORG LAIN DEKELILINGIKU JUGA NANTI MERASAI KEMANISANYER...  

LAYAN GAMBAR SEBELUM DAN SLPS BISNESS DULU NANTI IEDA SAMBUNG ENTRY INI  DI EPISOD AKAN DTG..CERR MCM DRAMA PULAK YA...



Sebelum berbisness selalu rasa rendah diri dan tak berkeyakinan almaklumlah selepas bersalin ank kedua badan naik mendadak...


NI SEMUA GAMBAR SEBELUM IEDA BERBISNESS DAN MEMAKAI PREMIUM BEAUTIFUL...:)) 

ketara bahagian perut dan pinggang berlampik2 lemak ku huhuhu...setiap gambar nampak tidak bermaya dan tidak berkeyakinan gituuu...







GAMBAR YG KAT BAWAH NI PULA GAMBAR2 YG IEDA DAH MULA BERBISNESS PREMIUM BEAUTIFUL DAN MEMAKAI PREMIUM BEAUTIFUL SECARA KOSISTEN 8 JAM 6 BULAN YANG LEPAS..

Bersama SIFU GLAM CDM HANIS HAIZI





Ketara berbezakan ieda lebih berkeyakinan dan bertenaga sekarang...TERIMA KASIH PREMIUM BEAUTIFUL hehehehe....




.