sahabat-sahabat blogger yg dikasihi

Thursday, September 20, 2012

Pembersih Makanan Biozone Food Purifier



Salam semua... harini ieda nak pekenalkan produk kesihatan baru Hai O Markerting ni yang cukup unik utk kita guna seisi rumah bagi menjamin kesihatan keluarga kita..memang wajib ada bagi setiap rumah ok.....layan video ni dulu ya..anda pasti tak lalu nak makan ayam ..hehehe








BIOZONE Food Purifier menggunakan proses pengkhususannya iaitu menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) menjadi ozon (O3). Ozon akan kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemar. 

Tiub silikon yang bergred medikal akan menyalurkan ozon ke dalam air di mana makanan direndamkan. Ketika gelembung-gelembung muncul, ia menandakan bermulanya proses purifikasi makanan dalam tempoh masa yang ditetapkan.

Berapa lamakah masa yang diperlukan untuk purifikasi sayur-sayuran dan daging?
Sila rujuk buku panduan operasi yang terdapat di dalam kotak. Secara umumnya, semua jenis makanan (contohnya buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan laut) memerlukan masa selama 15 minit. Hanya daging (misalnya ayam, kambing dan lembu) memerlukan masa selama 30 minit. Masa operasi yang maksimum bagi BIOZONE Food Purifier ialah 45 minit di mana ia boleh digunakan untuk tujuan mandian atau kegunaan peti sejuk.
 
Tambahan pula, terdapat fungsi sanitasi ON / OFF selama 3 minit untuk satu liter air. Fungsi sanitasi ini dapat menyingkirkan bakteria pada permukaan makanan dengan cepat tanpa menggunakan air. Sekiranya anda mempunyai air yang berlebihan, anda boleh menggandakan masa berkadaran dengan kuantiti air anda. Isipadu air yang maksimum ialah 10 liter, sementara masa purifikasi adalah selama 30 minit.

Apakah yang akan berlaku sekiranya batu seramik atau tiub silikon pecah?
Sila beli dan gantikan dengan satu set baru yang terdiri daripada batu seramik dan tiub silikon.

Mengapakah saya perlu menjalankan penyelenggaraan selepas 2 tahun pembelian?
Juruteknik akan membuka BIOZONE Food Purifier untuk memeriksa dan membersihkan bahagian-bahagian dalaman termasuklah penentukuran dengan tujuan memastikan BIOZONE Food Purifier dapat beroperasi secara optimum dan bertahan lebih lama.

Adakah saya memerlukan masa purifikasi yang lebih lama sekiranya saya mempunyai banyak makanan?
BIOZONE Food Purifier direka khas untuk penggunaan di rumah sahaja. Andaikan anda mempunyai 3-4 hidangan ayam, masih memadai untuk anda menggunakan masa selama 30 minit untuk purifikasikan daging, asalkan anda mengikuti peraturan isipadu air maksimum, iaitu 10 liter.

Adakah ia menggunakan kuasa elektrik yang banyak?
Tidak. Ia hanya menggunakan kuasa elektrik yang minimum iaitu 35W sahaja, bagaikan anda menyalakan sebiji mentol di rumah.

Bagaimanakah caranya untuk mencuci batu seramik?
Cabutkan tiub silikon dari mesin. Gunakan berus gigi dan gosok permukaan batu seramik dengan lembut di bawah air yang mengalir. Selepas itu, biarkan ia kering. Anda juga boleh mengeringkannya sekali-sekala di bawah sinaran matahari. Sekiranya ada bau busuk, anda boleh purifikasikan batu seramik dengan air bersih selama beberapa minit, kemudian biarkannya kering.

Adakah nutrien makanan akan hilang dalam proses purifikasi?
Berdasakan kajian makmal terhadap daging yang dipurifikasikan, ia menunjukkan bahawa kebanyakan nutrien masih dikekalkan. Hal ini boleh dilakukan sekiranya anda menggunakan alat purifikasi yang berada dalam keadaan baik. Namun, jika anda menggunakan teknologi yang konvensional, ia mungkin akan mengurangkan sebahagian besar nutrien dalam makanan.

Adakah saya perlu mencuci makanan sekali lagi selepas proses purifikasi?
Anda tidak perlu mencuci makanan selepas proses purifikasi. Namun, sekiranya anda rasa perlu untuk mencuci makanan tersebut selepas proses purifikasi, anda boleh menggunakan air yang ditapis untuk mengelakkan bahan-bahan pencemar yang terkandung di dalam air paip. 

Berapa lamakah BIOZONE Food Purifier boleh bertahan?
Selepas dua tahun yang pertama, ia boleh bertahan asalkan anda menjalankan penyelenggaraan ke atas mesin tersebut setiap tahun sekali.

Mengapakah saya tidak boleh menggunakan bekas plastik? Apakah jenis mangkuk-mangkuk lain yang boleh digunakan?
Bukan semua plastik adalah bahan perintang ozon. Secara umumnya, kami tidak menggalakkan anda menggunakan mangkuk plastik. Adalah cara terbaik sekiranya anda menggunakan mangkuk keluli tahan karat atau mangkuk kaca.

Bolehkah saya menggunakan BIOZONE Food Purifier untuk membersihkan botol susu bayi?
Umumnya, kami tidak menggalakkan proses purifikasi secara terus ke atas plastik. Anda boleh purifikasikan air dengan menggunakan bekas kaca atau keluli tahan karat, kemudian menggunakan air yang telah dipurifikasi tersebut untuk membersihkan botol susu bayi.

Mengapakah gelembung terbentuk pada daging, namun ia tidak kelihatan pada sayur-sayuran?
Biasanya, gelembung terbentuk disebabkan oleh racun serangga yang larut dalam air, maka ia menyebabkan gelembung tersebut tidak kelihatan pada sayur-sayuran. Gelembung adalah satu rangkaian asid lemak yang lebih lazim dijumpai pada daging. Kebanyakan asid lemak mempunyai sebatian polimer yang sukar diserap oleh badan manusia. Jika badan anda mampu menyerapnya, ia sebenarnya telah masuk ke dalam peredaran darah di mana pengambilannya untuk jangka masa yang panjang mungkin memudaratkan kesihatan badan. 

Bolehkah saya menyingkirkan antibiotik daripada daging semasa proses purifikasi?
Gelembung yang terhasil tidak menunjukkan sebarang kesan antibiotik, namun dalam proses purifikasi selama 30 minit ini, laporan daripada kajian makmal menunjukkan bahawa tiada sebarang antibiotik dijumpai selepas proses purifikasi.

Adakah gelembung akan hilang sepenuhnya sekiranya saya menjalankan purifikasi untuk jangka masa yang lebih panjang?
Kemungkinan untuk gelembung hilang sepenuhnya adalah sukar sekali kerana lemak hanya akan disingkirkan melalui proses purifikasi apabila jangka masanya lebih panjang. Kesannya, lebih banyak nutrien akan hilang. Maka, kita tidak menggalakkan purifikasi daging untuk jangka masa yang lebih panjang.

Sesetengah sayur-sayuran dan buah-buahan terapung semasa proses purifikasi. Apakah yang perlu saya lakukan?
Anda cuma perlu menutup mangkuk dan tinggalkan satu ruang kecil untuk membenarkan tiub silikon untuk melaluinya, dan pastikan penutup tersebut bukan diperbuat daripada bahan plastik.

Bolehkah saya yakin bahawa BIOZONE Food Purifier dapat melakukan proses purifikasi 100%?
Kami tidak boleh menyatakan bahawa BIOZONE Food Purifier dapat purifikasikan bahan kimia 100%. Objektif kami adalah untuk mengurangkan bahan kimia sebanyak mungkin sebelum kita mengambil sesuatu makanan. Kebanyakan bahan kimia dapat disingkirkan oleh BIOZONE Food Purifier melalui proses purifikasi di mana kita mempunyai kajian-kajian makmal yang boleh dikongsi bersama. Teknologi ozon yang umumnya digunakan untuk purifikasikan air, makanan dan rawatan kolam renang telah dibuktikan secara saintifik di kebanyakan negara maju.


KELEBIHAN PRODUK
  • Selamat.
  • Keberkesanan dalam menyingkirkan bahan-bahan pencemar daripada makanan dan memelihara nutrien dalam makanan.
  • Keberkesanan dalam mengekalkan kesegaran makanan dan menyingkirkan bau busuk.
  • Pelbagai fungsi purifikasi ke atas makanan: Daging / Buah-buahan / Sayur-sayuran / Makanan Laut / Herba.
  • Penjanaan ozon yang konsisten dan mesra alam.

CARA PENGGUNAAN

  1. Sediakan semangkuk air.
  2. Bersihkan makanan dan potong kepada kepingan.
  3. Letakkan makanan yang perlu dipurifikasi ke dalam mangkuk.
  4. Pastikan paras air menutupi makanan. (Isipadu air yang maksimum untuk purifikasi ialah 10 liter).
  5. Masukkan tiub silikon bergred medikal ke dalam mangkuk dengan merendamkan batu seramik di dalam air.
  6. Tekan butang pengawal masa untuk memilih masa purifikasi anda.


Kepada 13 org Customer yg booking awal utk pembelian cash atau 

ansuran mudah ieda bg free gift ok..


booked sekarang 0136191955 / hida_aisya@yahoo.com

Thursday, September 13, 2012

BERUBAHNYER HIDUP KERANA PREMIUM BEAUTIFUL PART 1

Salam syg buat kalian yg sudi terjah blog ieda yg tak seberapa ni...

Sekadar berkongsi apa yg berlaku terhadap diri sendiri setelah 6 bulan berbisness PREMIUM BEAUTIFUL..ieda dulu hanya isteri dan ibu biasa2jer yang tahu pergi kerja, balik kerja ambik ank..balik dr kerja masak sikit2..kemas2 rumah ala kadar..hari minggu golek2 ngn anak depan tv..nak keluar tgk bajet ada ker tak..maklumlah semua perlu dikira..keluar jalan2 ank nak mainan, belanja minyak tol semua dah berapa..duit cukup2 bulanjer..kalo keluar mesti habis punya seratus dua ratus..ank bukan sorang..tiga org yg dah pandai mintak itu dan ini...tak sampai hati kalo keluar shopping complex ank nak mainan ibu tak mampu nk beli...sedangkan setiap hari ibu tinggalkan ank2 ibu utk mencari rezeki..berkerja bulan berganti bulan...tetapi bila ank2 nak sesuatu ibu tak boleh nk bg...baik tak payah keluar.....baik ibu simpan tuk beli pampers dan susu ank2jer .kasihan ank2.....hari2 berganti hari mcmtujer....hari minggu berkurungjer kat rumah..bukan aku tak sedar semua tu..tapi buat2 tak sedar..family sendiri pun tak cukup inikan pula nak hulur kat mak ayah sendirikan...setiap hari ku berdoa kpd yg MAHA KUASA ketemukan ku dgn bisness yg mampu bg kesenangan bukan utk diri ku sendiri tetapi utk org lain juga..itu yg aku impikan dan harapkan..selalu lah berangan nak jadi pakar motivasi jutawan gitu..tapi diri sdri tak motivasipun..mcm mana..dan aku sendiri mana nk reti bercakap..huhuhu....TAPI ITULAH HAKIKAT..kalo kita sentiasa mengharap pertolongan Allah dan memohon dr NYA..Allah akan perkenankan doa kita mengikut apa yg kita minta..kadang tak datang dr segi wang ringgit tapi DTG DR BENTUK PELUANG...


INILAH TERJADI KEPADA DIRI IEDA SDRI...

Selepas solat terdetik hati bila tgk korset PREMIUM BEAUTIFUL kat tilam...hati mula berfikir aku dah pakai PREMIUM BEAUTIFUL kenapa aku tak cuba berniaga..sedangkan ramai yg dah mula bertanya perubahan diri....ieda mula yakin PREMIUM BEAUTIFUL mampu ubah hidup ieda insyaAllah ..sampai bila harus aku begini..MAK AYAH DIKAMPUNG harus aku fikir..DIAORG DAH MAKIN TUA...waraskah aku sebagai ank biarkan mereka berkerja walau dimamah usia utk sesuap nasi...aku bukan keturunan HARTAWAN..ank2 makin membesar aku perlu berubah!!!..saat itulah di bulan March 2012 mula add fren MY GREAT MENTOR bakal DDM Salleha Roslan kat facebook..sebab ieda teruja tgk dia kat fb dgn kecantikanyer walau dah beranak dua ..sentiasa jalan2 hari minggu..bestnyerr rasa nak jadi mcm diajerr..kuar ngn ank2 tak berkira waktu...

BERMULALAH EPISOD PERUBAHAN DLM HIDUP IEDA APABILA BERJUMPA DGN MENTOR KESAYANGAN IEDA DI AMPANG PARK MAC 2012...DAN DDM SALLEHA MULA BERKONGSI MCMANA BISNESS PREMIUM BEUTIFUL BOLEH UBAH HIDUP KITA DARI BIASA2 KEPADA LUAR BIASA..SYUKUR PADA MU YG ALLAH DIPERTEMUKAN JODOH DGN DDM SALLEHA DAN BISNESS YG CUKUP HEBAT INI...AKU AKAN PEGANG BETOL2 DAN BUAT BETOL2 SAMPAI ORG LAIN DEKELILINGIKU JUGA NANTI MERASAI KEMANISANYER...  

LAYAN GAMBAR SEBELUM DAN SLPS BISNESS DULU NANTI IEDA SAMBUNG ENTRY INI  DI EPISOD AKAN DTG..CERR MCM DRAMA PULAK YA...



Sebelum berbisness selalu rasa rendah diri dan tak berkeyakinan almaklumlah selepas bersalin ank kedua badan naik mendadak...


NI SEMUA GAMBAR SEBELUM IEDA BERBISNESS DAN MEMAKAI PREMIUM BEAUTIFUL...:)) 

ketara bahagian perut dan pinggang berlampik2 lemak ku huhuhu...setiap gambar nampak tidak bermaya dan tidak berkeyakinan gituuu...







GAMBAR YG KAT BAWAH NI PULA GAMBAR2 YG IEDA DAH MULA BERBISNESS PREMIUM BEAUTIFUL DAN MEMAKAI PREMIUM BEAUTIFUL SECARA KOSISTEN 8 JAM 6 BULAN YANG LEPAS..

Bersama SIFU GLAM CDM HANIS HAIZI





Ketara berbezakan ieda lebih berkeyakinan dan bertenaga sekarang...TERIMA KASIH PREMIUM BEAUTIFUL hehehehe....




.